Domov Na kratko o sindikatu Aktualno, napovednik dogodkov in aktivnosti Pravna pomoč, svetovalnica Splošne informacije, zakonodaja Forum
Vi sprašujete, mi odgovarjamo!
    neodgovorjeni
    Svetovanje za predsednike sindikatov
    Svetovanje za zaposlene na CSD
    Splošno
Išči po vsebini
Iskanje vpisanega niza med vprašanji in odgovori!

 
 Datum: 24.04.2008       Vprašanje postavil-a: NEZKA.VERBOVSEK@GOV.SI
Vprašanje:
Smo Center za soc. delo Lj.Center, Resljeva 18. S 1.4.2008 bomo za delavce začeli trgati za sindikat. Prosim, če mi posredujete na moj meil TR PERGAMA IN SINCE. lEP POZDRAV NEŽKA
Odgovor:
Prosim, da tovrstna vprašanja naslovite na mail info.since@gmail.com ali našemu sekretarju po telefonu. je pa kar nekaj podatkov tudi na spletni strani.
Datum odgovora: 04.06.2008   Odgovarjal-a: Matic Munc


 Datum: 03.04.2008       Vprašanje postavil-a: babi
Vprašanje:
Zanima me, če se uvajajo z novo sistemizacijo kakšne spremembe na področju starševskega varstva in družinskih prejemkih.
Ali ostane srednja izobrazba?
Ali imaš lahko izobrazbo (visokostrokovna, univerzitetna), ki ne ustreza 69.členu Zakona o socialnem varstvu?
Ali je potrebno imeti za mesto referenta oz. vodje za starševsko varstvo in družinske prejemke strokovni izpit iz socialnega varstva?

Hvala in lep pozdrav.
Odgovor:

Zdravo babi

Vprašanje je seveda zelo na mestu, vendar žal na njega ne morem podati končnega odgovora, ker pogajanja o teh delovnih mestih še potekajo in ni še nič dorečenega. Žal.

Matic Munc
Datum odgovora: 08.04.2008   Odgovarjal-a: Matic Munc


 Datum: 27.03.2008       Vprašanje postavil-a: računovodski delavec
Vprašanje:
Spoštovani!

Delam na delovnem mestu finančni knjigovodaja. Delovno mesto je sistematizirano za V.stopnjo. Sedaj končujem VII. stopnjo - naziv po končanem študiju dipl.ekonomist. Zanima me kako bo z novo sistematizacijo?

Odgovor:
Spoštovani računovodja!

Delovno mesto, za katerega imate podpisano pogodbo, je tisto, na katerega je vezana zahtevana izobrazba. Vaše delovno mesto, če je na V. stopnji izobrazbe, bo tudi po prevedbi na V. stopnji izobrazbe. Delodajalec vam lahko ponudi delovno mesto z višjo izobrazbo, če je seveda sistemizirano. Samo dejstvo, da ste si pridobili višjo izobrazbo pa še ne pomeni, da s tem tudi napredujete na delovno mesto za višjo izobrazbo. Če pa je takšno delovno mesto (ustrezno vaši izobrazbi) v vašem zavodu sistemizirano že sedaj alii še bo, in je nezasedeno, potem seveda lahko nanj kandidirate oziroma ga lahko ob sporazumu z delodajalcem zasedete. In seveda podpišete novo pogodbo ...

Pozdrav,
Datum odgovora: 28.03.2008   Odgovarjal-a: Matic Munc


 Datum: 26.03.2008       Vprašanje postavil-a: Miško Knjižko
Vprašanje:
Lep pozdrav!
Prosim za pomoč pri tolmačenju novele zakona, predvsem glede pridobitve uni. naziva. Imam naziv dipl.soc.del., na FSD (takrat še VŠSD) sem se vpisal v šol.letu.1996/97, na 4letni program, diplomiral sem leta 2002.
Zahtevanega povprečja za vpis v diferencialni program po merilih za prehode nimam, prav tako pa ne izpolnjujem drugega pogoja, da bi pred določenim datumom opravil zaključne izpite. Opravil sem jih deset dni prepozno (šteje pa se kot celo šolsko leto). Zanima pa me, ali po tej noveli zakona avtomatsko pridobim naziv uni. ali ne?

Hvala in lepo pozdravljeni,

M.K.
Odgovor:
Zdravo Miško,

sama novela Zakona o visokem šolstvu ne govori o pridobitvi naziva, temveč o stopnji pridobljenega znanja, ki je izenačena. Avtomatske pridobitve naziva glede na novelo ni. Seveda pa se postavlja nekaj vprašanj o smiselnosti zaračunavanja nečesa, kar novela priznava kot ista stopnja pridobljenega znanja ... več o tem je napisanega na naši naslovnici pod Aktualno ...http://www.since07.si/splosno/index.asp

pozdrav,
Datum odgovora: 28.03.2008   Odgovarjal-a: Matic Munc


 
    zapisi 1 do 4 (vseh zapisov: 10) naslednja stran zadnja stran


Vseh zastavljenih vprašanj do danes: 21

V Sindikat SINCE07 vam bomo v bližnji prihodnosti omogočili tudi elektronsko včlanitev, ki bo veljala enako kot izpolnjena pisna pristopna izjava.

Ostanite z nami.
Designed & Administrated by: Maja Štajer